Fantasy Fairy-tales

Fantasy Fairy-tales (2013)
Автор: Lady Pol The Beloved 
Издател: Gaiana book&art studio 
Двуезична: български и английски език 
Стр: 180

Представям Ви първият си сборник с фентъзи приказки. Автор на корицата е Vorz design, Ferenc Vörös, Унгария.. Дизайнер на  графичния символ, който е и моето лого е Wilfred van der Horst.  

Сборникът съдържа 7 приказки на български и същите преведени на английски език. Някои от тях в оригинал са написани на английски. Признавам, че на места имах голямо чудене и не бих се справила без помощта на редакторите на английските текстове Христо Лъвчиев и Priscilla Trillo. 

Сами по себе си приказките са писани по различно време, както и личи от стила, а от какво са вдъхновени ще разберете сега:

1. Пътеки – може би някои от вас не знаят, но аз играя игра наречена Castle Age. Та чудовищата в тази приказка – като описание и име са вдъхновени от играта. Историята на воина е част от истинската история на един от играчите, чиято професия налага дългото му отсъствие от тези, които обича. В реалния свят той наистина е воин и думи като дълг, чест и достойнство не са му непознати.    

2. В мрака –  история, с която участвах в миналогодишния коледен конкурс „Какво означава Дракус?“ на сп. „Дракус“. Мой сън, превърнат в приказка с лек привкус на хорър. 

3. Истории от таверната – отново играта, отново реални хора с бойни имена (ако се чудите защо са толкова разнородни и странни) част от група EKQ. Един леко шеговит поглед към играта и виртуалните ни подвизи. Всъщност – реверанс към хората скрити зад псевдонимите. 

4. Морската песен – може би моя личен фаворит! Какво може да се случи при безветрие? Вдъхновена от страхотното парче на Sully Erna – Until Then. Написана с огромен респект към морето и неговите обитатели. 

5. Русалката –  тази приказка е писана по Коледа 2011/2012 и беше публикувана на страницата ми във facebook  като подарък за всички мои приятели и почитатели. Отново морска тема, но всъщност ще ви разкаже какво са снежинките. Приказката е вдъхновена от разкошната скулуптура „The Frozen mermaid“ на Nicole West . 

6. Прероден – Battle of the Dark Legion – та с орки се бихме в играта 🙂 още в зората й, някъде 2009-2010. Историята на моя гилд ЕКЕ (European Knights of Elde) и прекрасните приятелства, и любовта. С тази приказка дебютирах като автор в сп. „Дракус“, бр.2 – 2012.  

7. Платното – и все пак не всичко е битки и войни. Реших да завърша сборника с позитивизъм и щастлив край. Тази приказка е вдъхновена от любовта на Гого и Ева. Гого е адски талантлив фотограф и по много необичаен начин разкри чувствата си на дамата на сърцето си и й предложи да стане негова жена. Платното е моя начин да ви разкажа тяхната прекрасна история.